رتبه رایین سیستم از ٣ به ٢ ارتقاء پیدا کرد .

رایین سیستم با یک پله صعود موفق به اخذ رتبه  ۲ از شورای عالی انفورماتیک شد. رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک در واقع یک تقسیم ‌بندی کمی و کیفی در عرصه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور می باشد که در احراز صلاحیت شرکت‌ها برای تمامی پروژه‌های کامپیوتری از طریق شورای عالی انفورماتیک کشور یا معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور برای شرکت های انفورماتیکی صادر می گردد.

 تا سال ۸۴ دو پارامتر ” میزان حقوق و دستمزد پرداختی شرکت ها به کارکنان ” و ” میانگین درآمد مشمول مالیاتی شرکت ها ” عوامل تعیین کننده رتبه شرکت ها در شورای عالی انفورماتیک بودند اما بر اساس تغییرات اعمال شده در سال ۹۰، عامل ” رضایت مشتری ” به عنوان سومین پارامتر تعیین رتبه بندی شرکت ها در نظر گرفته شد.


بالاترین رتبه عدد ۱ و پایین ترین عدد ۷ است

رتبه بندی انفورماتیک به صورت ۱ تا ۷ بوده که در آن رتبه ۷ پایین ترین و رتبه ۱ بالاترین درجه را دارد. گواهی رتبه بندی انفورماتیک به مدت یک سال اعتبار دارد و پس از آن با ارائه اظهارنامه مالیاتی جدید، شرکت ها می توانند امتیاز بیشتری کسب کرده و رتبه بالاتری اخذ نمایند.

رتبه شرکت های انفورماتیکی، نشان دهنده قدمت و اعتبار آنها است

شورای انفورماتیک پارامترهای مختلفی را به منظور رتبه بندی شرکت ها مد نظر قرار می دهد. هر یک از این پارامترها به نوعی می تواند به عنوان شاخصی در جهت تخمین کیفی و کمی محصولات و خدمات و در نهایت اعتبار و قابل اطمینان بودن شرکت ها در بازار قرار گیرد. در زیر به شرح تعدادی از این پارامترها پرداخته می شود:

پارامتر تحصیلات مدیر عامل شرکت 

برای اخذ گرید و یا اخذ رتبه انفورماتیک، مدارک تحصیلی مدیر عامل و کارشناسان مورد بررسی قرار می گیرد. بر این اساس مدیر عامل می بایست در یکی از رشته های مربوط به علوم کامپیوتر، مهندسی کامپیوتر سخت افزار و نرم افزار و یا دیگر گرایش های مرتبط، دارای حداقل مدرک کارشناسی معتبر از سوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باشد و به طور تمام وقت در شرکت حضور داشته باشد.

پارامتر نیروی انسانی 

در پارامتر نیروی انسانی، تخصص، رشته تحصیلی و نیز میزان حقوق دریافتی و دستمزد اظهار شده در جداول مربوط به حقوق و دستمزد اظهارنامه مالیاتی مورد ارزیابی قرار می گیرد.

پارامتر درآمد 

در محاسبه این پارامتر در رتبه بندی، میزان درآمد مشمول مالیات، کلیه معافیت های مالیاتی مندرج در اظهارنامه مالیاتی و برگ مالیات قطعی شرکت ها ملاک اصلی است که در واقع میانگین دو سال آخر مالی فعالیت شرکت در نظر گرفته می شود.

ضریب کاهنده رضایت مشتری

هر حکمی علیه شرکت که از سوی دادگاه های صالحه در قوه قضاییه و نظام صنفی رایانه ای صادر شده باشد، در اولین سال اقدام به رتبه بندی، موثر واقع می شود و تاثیر آن به مدت ۴ سال پس از صدور حکم باقی خواهد ماند.

در انتها دانستن این امر مهم است که اگر برای ایجاد اعتبار و جلب اعتماد بازار و نیز حضور در مناقصه‌ها و معاملات دولتی نیاز به داشتن رتبه از شورای‌عالی انفورماتیک نبود، هیچ شرکتی تا به این اندازه زحمت نمی‌کشید تا در رتبه بندی شرکتهای انفورماتیک این شورا شرکت کند. در واقع این اعتقاد بسیاری از شرکت‌های کامپیوتری نسبت به اخذ رتبه قابل قبول از شورای عالی انفورماتیک کشور است.